Amsterdam Noord

'Noord gestoord?!'

babette peters

Babette Peters, Peters-De Jong Makelaardij

‘Noord gestoord?!’

De populariteit van Amsterdam-Noord neemt nog steeds toe. De tijd dat je met lichte gêne vertelde dat je ‘aan de overkant’ een huis had gekocht, ligt ver achter ons. Noord is hip, Noord is booming. En dat geldt echt niet alleen voor de nieuwbouw aan de IJ-oever en de aloude populariteit van de karakteristieke dijkhuisjes op de Nieuwendammerdijk. Inmiddels leveren alle wijken, tot Tuindorp Oostzaan aan toe, hier een positieve bijdrage aan.

In 2016 al steeg de vierkante meterprijs in Noord enorm. Deze stijging zet nog steeds door en staat in het derde kwartaal van 2017 alweer op 12,9%. Toch is de vierkante meterprijs – gemiddeld € 3000 – in Noord relatief, want de objecten die wij hier verkopen bieden vaak meer dan de vierkante meters woning. Circa een derde bestaat uit een geheel object mét tuin. Kom daar maar eens om in een van de andere stadsdelen. Noord biedt nog steeds ruimte, groen en dat alles binnen de ring. Dus hoezo Noord gestoord?

Wat opvalt aan de nieuwe cijfers is dat het aanbod, maar ook het aantal verkochte woningen, is afgenomen. De mediane looptijd is gelijk gebleven, en een object staat gemiddeld twee weken op de markt. Het verschil tussen de vraag- en verkoopprijs neemt dit jaar alleen maar toe, wat ook blijkt uit de vele inschrijvingen die we bij Peters-de Jong Makelaardij binnenkrijgen.

De groei van Noord vraagt wel om aanpassingen. Er zijn immers veel nieuwbouwprojecten. De infrastructuur wordt op diverse plaatsen verbeterd en er wordt volop gesproken over extra pontjes en de aanleg van een fietsbrug bij het Java-eiland (2025). Vanaf juli 2018 zal de langverwachte Noord-Zuidlijn gaan rijden, die de stad nog dichterbij brengt.

Er mag dan gekte op de woningmarkt heersen, kiezen voor Noord is allesbehalve gestoord!

logo peters de jongmetropoolregio amsterdam klein