Haarlem aan het water mva

'Haarlem, parel in de Randstad'

menno mönch

‘Haarlem, parel in de Randstad’

Haarlem is al sinds jaar en dag een van de populairste steden in de Randstad met een goed winkelaanbod, dicht bij strand en duinen en prima openbaar vervoer. Tijdens de woningcrisis liep de markt weliswaar terug, maar de grote dalingen zoals in delen van Nederland te zien waren, bleven in Haarlem uit.

Sinds een aantal jaren laat de woningmarkt een duidelijk stijgende lijn zien. Het aanbod loopt terug, woningen staan niet langer dan een maand in de verkoop en er wordt in de meeste gevallen overboden. Een van de redenen hiervoor is de grote belangstelling van kopers van buiten Haarlem. Vooral Amsterdammers met jonge gezinnen maken de overstap naar Haarlem. De Amsterdammer wil graag een grondgebonden woning met tuin op een plek waar de kinderen lekker op straat kunnen spelen. Met recreatievoorzieningen en de stad op fietsafstand en toch makkelijk met de auto of openbaar vervoer naar het vertrouwde Amsterdam.

Dat er een nijpend tekort is aan woningen is vooral te zien aan het aantal bezichtigingen en biedingen waarbij de westkant van Haarlem het populairst is. Meerdere biedingen, veelal stevig boven de vraagprijs, is meer regel dan uitzondering geworden. Gelukkig staan ook andere delen van Haarlem – mede door de gunstige prijsverhouding – in een steeds grotere belangstelling waarbij vooral lokale kopers de overstap maken.

Ook de gemeente Haarlem realiseert zich dat Haarlem dringend behoefte heeft aan meer woningen en heeft een aantal gebieden als ontwikkelzones aangewezen. Daarbij is de wijk Schalkwijk de meest opvallende. De komende jaren gaat daar een grote transformatie plaatsvinden met de vernieuwing van het winkelcentrum, de aanleg van parken en de bouw van luxe koop- en huurappartementen en eengezinswoningen voor startende gezinnen in zowel de koop- als huursector. Voor toekomstige kopers een mooie stap om naar een wijk in ontwikkeling over te stappen.

Haarlem wordt steeds mooier!

Menno Mönch, MVA-makelaar Mooijekind Vleut Makelaars en
NVM Nieuwbouwspecialist/Woningmarktconsultant

logo mooije kind vleut metropoolregio amsterdam klein

HAARLEM
Haarlem is een stad, gemeente én de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Kennemerland. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam. De gemeente telt 159.340 inwoners (2017) en is daarmee na Amsterdam de op een na grootste stad van Noord-Holland.