’t Gooi plattegrond mva

‘Stroom Amsterdammers naar ’t Gooi gaat door’

ellen mouthaan makelaardij

MVA-makelaar Ellen Mouthaan, Ellen Mouthaan Makelaardij

‘Stroom Amsterdammers naar ’t Gooi gaat door’

Amsterdam en ’t Gooi liggen hemelsbreed zo’n 20 kilometer van elkaar, maar zijn twee verschillende werelden. De hectiek op de Amsterdamse woningmarkt met de sterk stijgende prijzen maakt dat veel Amsterdammers zoeken naar meer huis voor hun geld en dan terecht komen in ’t Gooi. Meer vraag heeft vervolgens als gevolg dat huizen in ’t Gooi ook steeds duurder worden.

Vooral jonge gezinnen met kleine kinderen, een koopappartement achterlatend binnen de Ringweg, verhuizen naar ‘t Gooi. De verbrede filevrije A1 maakt de stap om naar ’t Gooi te verhuizen kleiner dan enkele jaren geleden. En voor een bedrag van een 3- of 4-kamerappartement in Amsterdam, koopt deze groep in een rustige karakteristieke en groene buurt in ’t Gooi een echt huis met voor- en achtertuin.

Vooral de prijsklasse tussen € 400.000,- en € 800.000,-  is zeer populair bij deze groep. Zo wordt in Bussum meer dan 50% van de huizen met tuin in deze prijsklasse verkocht aan Amsterdammers. In Hilversum, dat verder van Amsterdam ligt, komt ‘slechts’ 24% van de kopers in deze prijsklasse uit Amsterdam. In de lagere prijsklassen is het percentage kopers uit Amsterdam opvallend lager, terwijl er in die prijsklasse wel een ruime keus aan huizen is.

De populariteit van deze regio bij jonge mensen uit Amsterdam maakt dat de prijzen ook in ’t Gooi sterk stijgen. Hierbij zijn er wel opvallend grote verschillen tussen de verschillende type huizen, prijsklassen en ook gemeentes. Vermeldenswaardig is dat jonge gezinnen die naar ’t Gooi komen worden geconfronteerd met de keerzijde van de populariteit van deze regio: veel kinderen kunnen niet terecht op de school, het kinderdagverblijf en/of sportclub van hun voorkeur. Dat mag de pret echter niet drukken; de stroom Amsterdammers blijft dan ook nog steeds onveranderd doorgaan.

logo ellen mouthaan makelaardijmetropoolregio amsterdam klein

Een gedachte over “‘Stroom Amsterdammers naar ’t Gooi gaat door’

Reacties zijn gesloten.