Terras in Purmerend mva

‘Eenmaal in Purmerend, wil je nooit meer weg’


‘Eenmaal in Purmerend, wil je nooit meer weg’
Doordat dit jaar de opzet van Woon Amsterdam is gewijzigd, is er nu voor het eerst ook aandacht voor de regio rondom Amsterdam, ook wel Metropoolregio Amsterdam genaamd. Wanneer je aan de regio buiten Amsterdam denkt, dan gaat de aandacht natuurlijk al snel naar Purmerend.

Wanneer je als niet-Purmerender aan Purmerend denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan Britt Dekker en de terror-uil, maar wanneer je even verder kijkt, dan zie je al snel dat Purmerend een heel aantrekkelijke en complete stad is!

In onze stad wonen meer dan 80.000 mensen, waarvan velen hun oorsprong in Amsterdam hebben en ooit naar Purmerend zijn verhuisd, omdat ze ontdekten dat het wonen hier zo gek nog niet is. In een handomdraai sta je gewoon weer in Amsterdam, de goede bus- en treinverbinding alsook de auto via bijvoorbeeld de tweede Coentunnel, maakt dat je zo weer op vertrouwde Amsterdamse bodem bent.

Maar we waarschuwen je, wanneer je eenmaal in Purmerend woont, zal de noodzaak om deze stad te verlaten met de dag kleiner worden. Door de diversiteit aan winkels en de bedrijventerreinen, waarbij Baanstee Noord nu volop in aanbouw is, is er voldoende werkgelegenheid. Verder is er een levendig centrum, een mooie aangelegd horecaplein, een fraai theater, een zwembad en bijvoorbeeld een pop- en cultuurpodium.

Helaas zijn er ook in Purmerend tijdens de crisis te weinig huizen gebouwd, waardoor er ook hier een tekort aan huizen is. Hoewel er op dit moment op diverse plekken nieuwbouw wordt gebouwd, is de vraag vele malen groter dan het aanbod. De overloop vanuit Amsterdam maakt dat de prijzen in 2017 onveranderd zijn gestegen. Overbiedingen, open huizen, inschrijvingen, het is allemaal aan de orde van de dag, hoewel, niet zo heftig als in Amsterdam.

Purmerend heeft tot 2040 zeker 10.000 woningen nodig, maar er zijn niet veel plekken om uit te breiden. Als straks Kop van West is volgebouwd, blijft er weinig ruimte over binnen de gemeentegrenzen. Dit is dan ook de reden dat men op dit moment discussieert over de hoogbouwvisie welke voort komt uit het plan 2040.
Door de lucht in te gaan op diverse plekken denkt de gemeente tegemoet te kunnen komen aan de aanhoudende en toenemende vraag naar zowel koop- als huurwoningen.

Ook in 2017 zijn de prijzen onverminderd, zij het iets minder hard dan in 2016, gestegen, met maar liefst 11,3%. Met een aanbod dat meer dan gehalveerd is sinds de crisis en de Nationale Hypotheekgarantiegrens die volgend jaar verhoogd gaat worden naar € 265.000 en een gemiddelde transactieprijs die in 2017 hier nog ruim onder ligt (€ 231.600) verwacht ik dat ook 2018 de prijzen zullen doorstijgen.

MVA-makelaar Laura Herlé-Ruys, HR Makelaars.

metropoolregio amsterdam klein

PURMEREND
Purmerend is een stad en gemeente in de regio Waterland, Noord-Holland met meer dan 80.000 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van 24,52 km² (waarvan 0,65 km² water).

Een gedachte over “‘Eenmaal in Purmerend, wil je nooit meer weg’

  1. Dankje Laura voor je leuke artikel. Zelf al jaren trots woonzaam in Purmerend en zal hier voorlopig ook nog blijven. Het vinden van een nieuwe woning was voor mij en mijn vriendin een hels karwei, maar uiteindelijk toch ons stekkie weten te vinden.

Reacties zijn gesloten.