Amsterdam Nieuw-West nieuwbouw appartementen mva

‘Verborgen parel Nieuw-West definitief ontdekt’

‘Verborgen parel Nieuw-West definitief ontdekt’

Ooit gegraven als zandwinning voor omliggende tuinsteden vormt de Sloterplas tegenwoordig met het rondom liggende Sloterpark het hart van stadsdeel Nieuw-West: Een kloppend hart met strand, horeca, sportfaciliteiten, festivals en dancefeesten. En bovendien slechts hemelsbreed op 4,3 kilometer van de Dam. Trots op haar bezit straalt het stadsdeel als nooit tevoren en trekt daarmee steeds meer de aandacht van woningzoekenden.

Door de stadsvernieuwing na 2001 is veel bestaande bouw vervangen door nieuwbouw: de appartementen in Nieuw-West zijn aantrekkelijk door de relatief nieuwe staat waarin ze verkeren. In het afgelopen jaar zijn juist hiervan de meeste appartementen verkocht. Opvallend is ook het aantal eengezinswoningen dat hier aangeboden wordt. Er komen hier veel gezinnen die van binnen de ring zoeken naar meer groen, rust en ruimte. Nieuw West combineert dan ook de voordelen van een ‘dorps’ karakter met grootsteedse voorzieningen voor alle leeftijden.

Het kantoor van Hoekstra & Van Eck zit midden in het hart van Nieuw-West. Vanuit ons kantoor zien we de wijk als het ware opbloeien. Het Osdorpplein is een mooi voorbeeld van aanhoudende vernieuwing met een groeiend winkelaanbod, een bioscoop en – gelukkig – honderden nieuwe woningen. Dat is hard nodig in deze krappe markt van veel vraag en krimpend aanbod. Ten opzichte van het afgelopen jaar is het woningaanbod in Nieuw-West gehalveerd. De looptijd van de verkoop echter ook. Minder aanbod en meer vraag leidt al snel tot hogere transactieprijzen. Maar nog steeds is een woning hier betaalbaar. Dat verklaart ongetwijfeld de nog immer groeiende belangstelling.

Nieuw-West blijft zich ontwikkelen: in de komende jaren wordt onder andere ook het Sloterpark aangepakt. Er ligt een plan waarbij zowel inrichting als achterstallig onderhoud zal worden aangepakt. Deze ‘verborgen parel’ is niet langer meer verborgen maar voor iedereen vindbaar en bereikbaar.

MVA-makelaar Leonie Rump, Hoekstra & van Eck Makelaars

metropoolregio amsterdam klein

AMSTERDAM NIEUW-WEST
Nieuw-West is een stadsdeel van de gemeente Amsterdam en werd als deelgemeente ingesteld in 2010 na een samenvoeging van de vroegere stadsdelen Geuzenveld/Slotermeer, Slotervaart en Osdorp. Het stadsdeel beslaat een oppervlakte van 32 km2 bij een inwonertal van 146.700 (2015).